Кухар, пекар » ДПТНЗ "Радомишльський професійний ліцей"

Кухар, пекар

  IMG_20160406_102712   Як живопис і музика, так і кухня – мистецтво. Живопис задаровує очі, музика – слух, а кулінарія – смак. Kулінарія – джерело вічного натхнення. Тут відбуваються справжні відкриття і чудеса, а їх творці – кухарі. Саме кулінарної майстерності навчають у нашому ліцеї. Викладачі та майстри виробничого навчання залюбки передають свої знання, навики і вміння юнакам і дівчатам які приходять на навчання до нашого ліцею.

    Справжнім кухарем не наIMG_20160406_105543роджуються – ним стають. Дати позитивний імпульс у подальшій долі кожного учня п
ереконати, що обрана професія є правильним шляхом у самостійне життя, що вона потрібна, значуща, де ви можете реалізувати власні здібності й таланти і забезпечити собі заможне благополучне життя.

Пекар — важлива та потрібна професія. Ця професія завжди була і залишається почесною в нашому суспільстві. Без хліба немає життя! І пекарі  пишаються тим, що результат їх праці — теплий, ароматний, рум’яний.

RyP58d7kLSsПекарі працюють на різних підприємствах хлібопекарської промисловості: хлібозаводах, в пекарнях, а також на підприємствах громадського харчування, що мають цехи по випічці хлібобулочних виробів. Ця професія поширена по всієї території регіону, як у місті, так і в селах.
Професія пекаря не ставить жорстких вимог до психофізіологічних особливостей людини. Нею може оволодіти практично будь-яка здорова людина. Пекарем однаково успішно можуть працювати люди з різними індивідуально-психологічними якостями, але пристосування до вимог цієї професії, професійне становлення особистості здійснюються по-різному. Індивідуальні особливості виявляються в індивідуальному стилі діяльності який дозволяє максимально задіяти природні здібності та компенсувати недоліки.M0m2Y_ZyOlc

Щоб успішно справлятися зі своїми обов`язками, пекар повинен знати основи технології хлібопечення, електротехніки, мікробіології, гігієни, санітарії.

Основні вимоги професія пекаря ставить до сенсорних функцій: гострота зору, розпізнання форми, кольору, запаху. На якість роботи пекаря впливає і рівень розвитку просторових уявлень, окомір.